Big Hit Entertainment, compania din spatele trupei BTS, va fi listată la bursă (IPO) în 2020

Big Hit Entertainment 2019: Big Expansion and Girl Group Audition ...

Deschizându-se la investiții publice, unul dintre cei mai influenți furnizori de produse K-Pop ar putea deveni în curând un concurent serios al companiilor majore din SUA.

Pe măsură ce K-Pop-ul continuă să se dezvolte în lumea întreagă, casa de discuri și management care a creat BTS  – unul dintre primele grupuri K-Pop care a atins supremația globală în era de streaming – caută să se extindă și mai departe. Big Hit Entertainment a depus prima cerere pentru IPO în mai, însă vineri, compania de bursă de valori, Korea Exchange, a dat companiei Big Hit prima sa undă verde pentru a merge mai departe, declarând că „îndeplinește cerințele de a deveni una publică”.

Potrivit Variety, care a raportat pentru prima dată știrea, următorii pași ai companiei Big Hit vor include depunerea unei declarații de înregistrare a valorilor mobiliare la Comisia pentru Servicii Financiare. Asta se va întâmpla în următoarele șase luni. Big Hit, cu toate acestea, nu a dezvăluit încă detalii concrete privind data, structura sau dimensiunea vânzării de acțiuni, dar, după cum a subliniat Reuters, JP Morgan, NH Investment & Securities și Korea Investment & Securities, au semnat deja ca subscriitori.

BTS, comoara agenției Big Hit, a câștigat în 2019 mai mult venit din turnee decât oricare alt grup muzical, obținând peste 196 de milioane de dolari din mai puțin de 50 de spectacole și depășind chiar și faimoasa trupă The Rolling Stones. Deși cererea pentru BTS atinge limite noi în fiecare săptămână, Big Hit este încă o companie relativ mică – nu face parte dintr-o entitate corporativă importantă precum Universal, Sony sau Warner, cel puțin, nu la scară mondială. Prin deschiderea acestei oportunități spre investiții, compania ar putea genera venituri suficiente pentru a construi birouri în alte țări și a angaja mai mulți directori.

BTS concert

În perioada în care a depus pentru IPO, Big Hit a dezvăluit că agenția a obținut profituri din exploatare de 85,4 milioane de dolari din venituri de 508 milioane USD în 2019. De asemenea, atunci când Big Hit a devenit cel mai mare acționar al companiei sud-coreene Pledis Entertainment, a avut loc creșterea structurii multicompanie în 2019 odată cu achizițiile companiei Source Music și a creatorilor de joc, Superb Corp.

Universal și Sony, în special, ar trebui să acorde o atenție deosebită acestei știri, având în vedere că ambele companii și-au arătat interesul în valul K-Pop în ultimii doi ani, semnând cu grupuri cum a fi BLACKPINK (Interscope / Universal), SuperM (Caroline / Capitol / Universal), NCT 127 (Caroline / Capitol / Universal), TOMORROW X TOGETHER (Republic / Universal), TWICE (Republic / Universal), Monsta X (Epic / Sony) și ATEEZ (RCA / Sony). 

Sursă

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s