Idoli care au luptat împotriva stereotipurilor de gen

8 K-Pop Idols Who Are Challenging Gender Norms In Korea

Mai jos aveți o lista cu idolii care au încercat, în trecut, să lupte împotriva stereotipurilor de gen în Coreea de Sud.

Taemin

Taemin's photo card for album 'MOVE ' | Shinee taemin, Taemin, Shinee

Membrul SHINee, Taemin, a vorbit în trecut despre coregrafia piesei Move, declarând că a fost concepută special pentru a include mișcări atât masculine cât și feminine, potrivite tipului său de corp și ale emoțiilor pe care a vrut să le transmită.

G-Dragon

G-Dragon Photos Photos: Chanel : Photocall - Paris Fashion Week ...

G-Dragon este cunoscut pentru extravaganța și pasiunea sa pentru modă. A fost invitat la spectacolele unor nume grele din industria modei, din întreaga lumea și a pozat în reviste, în haine considerate mult prea feminine pentru ca un bărbat să le poarte. De asemenea, nu i-a fost frică să experimenteze părul lung sau machiaj.

G-Dragon rocks female clothing at a fashion show | allkpop
long hair GD | G dragon hairstyle, G dragon fashion, Bigbang g dragon

Kim Heechul

Kim Hee Chul's Gender. | K-Pop Amino

Vorbind de păr și de machiaj, e greu să nu îl menționezi pe Kim Heechul. În 2016, acesta a fost prezentatorul emisiunii Lipstick Prince, un show în care numeroși idoli, atât femei cât și bărbați, vorbeau despre sfaturi de machiaj și învățau despre diverse produse în așa fel încât să fie educativ și pentru public.

Ren

Pin on Ren | NU'EST

Ren din NU’EST a fost întotdeauna cunoscut pentru frumusețea sa rafinată. Fața lui mică i-a făcut pe mulți să sublinieze cât de feminin arată.

A atras toată atenția asupra lui atunci când a pozat în fuste și rochii pentru un centru comercial chinezesc.

Lee Hong Ki

Majoritatea oamenilor îl cunosc pe Lee Hong Ki drept cântărețul FTISLAND al FNC Entertainment, dar fanii știu, de asemenea, că pe lângă pasiunea pentru muzică și actorie, artistul mai are una pentru manichiură.

El a publicat, în 2013 o carte numită Lee Hong Ki Nail Book, cu imagini și diverse povești despre experiențele sale în ceea ce privește manichiura. Cartea a intrat în topul celor mai bine vândute cărți în Coreea de Sud, China și Japonia.

Jo Kwon

2AM's Jo Kwon Opened Up About Wearing Heels as a K-Pop Idol | Teen ...

Jo Kwon nu doar că e un cântăreț talentat, dar este și un adevărat rege al divertismentului. Pentru că niciodată nu i-a fost frică să își arate personalitate excentrică, acesta a primit rolul principal în musicalul Priscilla, încorporând tocuri și haine feminine în garderoba lui, abătându-se astfel de la stereotipurilor de gen.

What Jo Kwon's Drag Performances Reveal About Himself and Korean ...

Hansol

hansol handsome

Înainte ca Heechul să înceapă să prezinte tutoriale de makeup în emisiunea Lipstick Prince, fostul membru ToppDogg, Hansol era deja cunoscut ca un specialist al rujurilor. El a făcut diverse recomandări pentru fani și chiar a încărcat tutoriale de make-up pe internet. El este, de asemenea, unul dintre puținii idoli coreeni care a anunțat public că este non-heterosexual.

Hansol a arătat cât de înverșunat este după ce a încărcat un videoclip pentru Slut Like You al lui Pink, cu o coregrafie plină de mișcări senzuale.

Amber

În timp ce numărul de bărbați care care luptă împotriva stereotipurilor de gen în Coreea de Sud crește în fiecare an, artistele de sex feminin continuă să se lupte cu propriile bariere.

Industria divertismentului este în continuare conservatoare, în sensul că idolii de sex feminin trebuie să arate un farmec elegant, să poarte haine frumoase cu tendințele actuale de machiaj pentru a le evidenția feminitatea și a menține o înfățișare angelică.

Aceste așteptări provin din partea producătorilor, fanilor și publicului larg, iar o femeie care contracarează acest lucru se poate confrunta cu mult mai multe comentarii decât idolii de sex masculin.

Nimeni nu s-a exprimat în acest tip de mediu la fel de liber ca Amber, fosta membră f(x). Ea a dovedit că o pereche pantaloni scurți, o tunsoare scurtă și o personalitate sinceră nu o pot face să se simtă mai puțin femeie. De asemenea, nu îi este teamă să îi ia în râs pe cei care încearcă să-i critice aspectul și personalitatea. Este, cu siguranță, o inspirație pentru oamenii care ar prefera să fie loiali lor înșiși, în loc să respecte standardele societății.

Sursa

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s