5 îmbunătățiri notabile ale industriei k-pop de-a lungul anilor!

Se cunoaște faptul că industria k-pop este oarecum ”toxică”, deoarece idolii trebuie să se ocupe de o mulțime de lucruri stresante. Deși industria este departe de a fi perfectă, au existat unele îmbunătățiri observate de-a lungul anilor.

Iată o listă cu câteva dintre aceste îmbunătățiri!

1. Idolii împărtășesc mai multe aspecte despre sănătatea lor mentală

De-a lungul anilor, din ce în ce mai mulți idoli au început să vorbească despre sănătatea lor mentală, iar companiile le-au sprijinit destul de mult atunci când au făcut-o. Majoritatea agențiilor își lasă idolii să se odihnească când se luptă cu menținerea sănătății mmentale, cum ar fi atunci când JYP Entertainment a oprit toate activitățile trupei DAY6 după ce unora dintre membri li s-au diagnosticat simptome de anxietate psihologică.

2. Companiile și idolii care iau măsuri legale împotriva internauților rău intenționați (haterilor)

Haterii sunt unul dintre cele mai grave aspecte cu care trebuie să se confrunte idolii, deoarece îi critică constant din motive absurde. Din fericire, de-a lungul anilor, mai multe companii și idoli au început să acționeze în instanță împotriva oamenilor de acest gen. Heechul din Super Junior a anunțat recent că a angajat 6 avocați pentru a-i duce în instanță pe internauții rău intenționați și că nu va avea milă.

3. Idoli care se împotrivesc standardelor de frumusețe din K-Pop

Industria are unele standarde de frumusețe exagerate, deoarece idolii primesc adesea comentarii rău intenționate dacă nu se potrivesc standardului „tradițional” din K-Pop. Totuși, din ce în ce mai mulți idoli au devenit mulțumiți cu aspectul lor și aleg să se împotrivească acestor standarde toxice de frumusețe. Hwasa din MAMAMOO este un idol care a fost destul de activ în această privință, întrucât nu lasă să ajungă la ea comentariile de ură despre aspectul ei.

4. Luarea măsurilor împotriva fanilor sasaeng

Fanii Sasaeng perturbă în mod constant viața idolilor K-Pop invadându-le intimitatea. Din fericire, idolii au devenit un pic mai curajoși în legătură cu antipatia lor față de fanii sasaeng, ceea ce a determinat companiile să ia măsuri împotriva lor. În 2019, Big Hit Entertainment a anunțat că vor trece pe lista neagră mai multe site-uri de fani sasaeng, cum ar fi cele care se ocupă cu invadarea vieților private a membrilor BTS.

5. Idoli care au un cuvânt de spus împotriva celor care manipulează topurile muzicale

Sajaegi, cunoscut și sub numele de manipulare a topurilor, a fost o problemă în k-pop de mulți ani, deoarece mulți artiști folosesc metode negative pentru a se ridica în topurile muzicale. Din fericire, idolii au început să vorbească deschis despre sajaegi de-a lungul anilor.

Jin al BTS este un idol care a avut ceva de spus în legătură cu acest gen de oameni: ”Îmi doresc foarte mult să trăim într-o lume în care toate acele melodii sunt ascultate și obțin recunoașterea pe care o merită. Știu că există câteva modalități negative de a face acest lucru, dar muzica ar trebui împărtășită într-un mod onest. Aștept cu nerăbdare să trăiesc într-o lume în care muzica este produsă cu bună credință și ascultată cu bună credință”.

Sursa

Un gând despre „5 îmbunătățiri notabile ale industriei k-pop de-a lungul anilor!

 1. ig: siyangulova_yekaterina

  Cu sănătatea mentală nu e de joacă și ma bucur ca iese încetul cu încetul de la categoria tabu.
  Luarea in considerare a măsurilor legale față de idoli încă nu e cum trebuie,mai este de lucrat pe acest plan! Încă au de suferit multi idoli si totusi companiile nu intervin.
  Standardele de frumusețe coreene sunt dure! Ca orice alt standard la care nu putem ajunge cu ușurință. Si pana la urma nu vad de ce ar trebui să fim toți la fel.. în 2021 inca exista efectul de turma iar asta ma neliniștește teribil! O grasă poate fi sexy la fel cum poate si o slaba! O blondă nu e mai buna decat o brunetă a si invers! Un nas mic nu e mai frumos ca unul mare! Un ten acneicnu inseamna ca nu e un ten frumos!
  Prea putini au ceva de spus, companiile încă își dirijează acțiunile si idolii.
  Peace!😉💖

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s