Tot despre scandalul lui Keeho din P1Harmony (rasism, comentarii sexuale cu Jimin din BTS, etc.) + răspunsul agenției FNC!

Noul grup de băieți de la FNC Entertainment, P1Harmony, urmează să debuteze luna viitoare, iar compania a început să lanseze fotografii individuale cu membrii începând cu data de 3 septembrie. Primul membru care a fost dezvăluit a fost Keeho, lider și vocalist, de naționalitate coreeană-canadiană – dar în câteva ore, internetul a fost plin de acuzații în jurul lui. Acum, FNC Entertainment a emis o declarație oficială în care explică partea lor de poveste.

La scurt timp după ce teaserul de debut al lui Keeho a apărut, câțiva fani vechi de pe Twitter ai muzicii k-pop și-au dat seama că nu era prima dată când îl vedeau pe acesta.

Au început să apară acuzațiile că membrul Keeho era proprietarul unui cont pe Twitter (fan account) ”@busanwings”, care a fost responsabil pentru mai multe tweet-uri discutabile în 2017. Aceste postări au inclus comentarii sugestive sexual despre Jimin de la BTS, precum și lucruri prost intenționate față de alți artiști, precum EXO. În afară de captura de ecran de mai jos, nu sunt altele.

Utilizatorii au găsit, de asemenea, un tweet de la ”@busanwings”, în care se preciza că ar putea apărea în curând la televizor, precum și tweet-uri care îi urează noroc. Contul de Twitter în cauză a fost asociat cu un cont de Instagram cu numele ”@keehono”, precum și cu un cont de pe platforma de întrebări și răspunsuri CuriousCat, sub numele ”@crackerphobic”.

Pe CuriousCat, ”@crackerphobic” a răspuns că participă la audiții pentru a deveni un idol.

Nu după mult timp, acuzațiile față de Keeho au devenit mai grave. Mai mulți utilizatori de pe Twitter au susținut că ”@busanwings” a hărțuit și a urmărit mai multe femei și fete negre de pe platformă, salvându-și fotografiile lor și discriminându-le rasial.

O tipă de pe platforma CuriousCat a admis hărțuirea sa cibernetică: ”Acest ciudat păstra mai multe poze cu fete negre, INCLUSIV CU MINE, salvate în telefon pentru LUNI la rând (în scopul de a le hărțui ulterior bazat pe felul în care arată). Este obsedat, ciudat și dezgustător”.

În 4 septembrie, FNC Entertainment a apelat la pagina de Twitter pentru a aborda acuzațiile – și, deși au recunoscut că unele zvonuri erau adevărate, compania insistă asupra faptului că multe dintre afirmații sunt false.

Potrivit declarației FNC Entertainment, Keeho a administrat un cont de fani pe rețelele sociale în timpul școlii sale – probabil contul ”@busanwings”. Compania spune că Keeho și alți șapte cunoscuți au împărtășit parola contului, absolvind aparent vina și responsabilitatea lui Keeho pentru tweet-urile despre EXO, BTS și multe altele. Ei spun, de asemenea, că acest cont a fost închis la sfârșitul anului 2017, Keeho neutilizându-l de atunci.

Cu toate acestea, FNC Entertainment a recunoscut că membrul este încă parțial responsabil pentru tweet-uri, afirmând că „ar fi trebuit să fie înștiințați de existența unui astfel de cont problematic și ar fi trebuit să ia măsuri împotriva acestuia”.

După ce și-au cerut scuze celor răniți de tweet-urile contului ”@busanwings” – inclusiv artiștii vizați – FNC Entertainment a negat vehement acuzațiile de rasism împotriva lui Keeho. Compania afirmă că, în calitate de asiatic care a crescut în America de Nord: „este mai sensibil la discriminare rasială decât oricine altcineva” (insinuănd că și el a fost discriminat în America la rândul său) și nu ar apela la rasism.

Potrivit agenției, unul dintre utilizatorii Twitter care a pretins acuzațiile de rasism și-a șters postările. Se pare că FNC Entertainment consideră că acuzațiile erau false, dacă persoana inițială le-a șters.

Mulți fani vechi ai viitorului grup, P1Harmony, și-au exprimat ușurarea față de declarația companiei FNC Entertainment, sperând că această controversă se va epuiza înainte de debutul grupului.

Cu toate acestea, mult mai mulți fani K-Pop de pe Twitter nu cred sau acceptă deloc declarația. Mai mulți fani de culoare contestă presupunerea făcută de FNC Entertainment conform căreia Keeho nu ar putea fi rasist doar din cauză că e și el asiatic, și nu alb.

Alții spun că nu există dovezi că acesta ar fi împărțit contul ”@busanwings” (sau conturile conexe CuriousCat și Instagram) cu oricine altcineva, mai ales că multe dintre postări fac aluzie la viitorul lui Keeho ca artist K-Pop.

Imagine

Fanii altor grupuri de la FNC Entertainment și-au exprimat de asemenea disprețul, susținând că agenția nu ar face atât de multe pentru a-și proteja artiștii deja debutați.

În ciuda contracriticilor, majoritatea fanilor care au urmărit controversa pe Twitter nu se așteaptă ca FNC Entertainment să-și actualizeze declarația. Ca atare, rămâne de văzut cum va afecta acest lucru debutul lui P1Harmony luna viitoare.

Sursa

Un gând despre „Tot despre scandalul lui Keeho din P1Harmony (rasism, comentarii sexuale cu Jimin din BTS, etc.) + răspunsul agenției FNC!

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s