TVXQ: Adevărul trist despre modul în care au ajuns de la 5 membri la 2

În timp ce majoritatea fanilor K-Pop s-ar putea să cunoască TVXQ ca pe un grup cu doi membri, odinioară erau un grup iubit de băieți format din cinci membri. Dacă nu sunteți familiarizați cu povestea și doriți o versiune mai scurtă, continuați să citiți pentru a afla.

Debutând în cadrul SM Entertainment în 2003, toată lumea a fost încântată să vadă ce avea de oferit acest nou grup de băieți. Au debutat cu piesa de succes „Hug”, care a prezentat o latură mai pură și mai inocentă, care avea sens în acel moment, de vreme ce erau încă adolescenți. Apoi, la scurt timp, au lansat „Triangle”, care avea un concept foarte diferit față de prima piesa. Trecerea de la ceva inocent la genul alternativ și intens a arătat cât de mult potențial avea acest grup.

Câțiva ani mai târziu au lansat piesa lor de succes, „Rising Sun”. Această melodie a explodat în popularitate, câștigând primul loc în toate clasamentele muzicale. Aveau multe spectacole care au dus la creșterea popularitășii lor. Nu s-a oprit aici, deoarece au continuat să meargă din succes după succes, consolidându-și cu adevărat locul în lumea K-Pop.

Deci ce s-a întâmplat? De ce a trecut brusc acest grup de la a fi în vârful lumii la a lua o pauză? De ce au trecut de la a avea cinci membri la doi? În 2009, membrii Kim Junsu, Park Yoochun și Kim Jaejoong au solicitat rezilierea contractelor cu SM Entertainment, o mișcare care a șocat fanii din întreaga lume. Aceștia au menționat două motive principale pentru această solicitare, primul fiind faptul că contractele lor erau excesiv de lungi. Contractul lor i-ar lega de SM Entertainment timp de treisprezece ani. Celălalt motiv al acestora erau salariile incorecte și neplătirea echitabilă pentru munca lor.

Datorită acestei cereri din partea acestor trei membri, a început un proces, care a oprit toate activitățile TVXQ în acel moment. De parcă situația nu ar fi fost destul de complicată, Avex, agenția japoneză care se ocupa de activitățile TVXQ la acea vreme, a publicat o declarație în care arăta că vor forma o subunitate cu cei trei membri, despre care mai târziu se va ști că este JYJ. Acesta va deveni în cele din urmă motivul din spatele incapacității JYJ de a promova activ în Coreea.

Toate procesele au dus în cele din urmă la despărțitea oficială a grupului în 2010 și nu numai că acest lucru i-a lăsat pe fani triști și supărați, ci i-a determinat și pe fani să se întrebe despre viitorul incert al grupului. Ar recruta noi membri? Ar continua în duo sau ar înceta să mai existe? Din fericire pentru fanii din întreaga lume, grupul a rămas ca duo și până în prezent, îi putem vedea făcând ceea ce fac cel mai bine pe scenă.

Deși povestea este nefericită, este o amintire îngrijorătoare a cât de urâtă poate fi lumea K-Pop. Este o privire sinceră spre cealaltă parte a industriei K-Pop, care arată că nu este întotdeauna vorba de bucurii și strălucire. Este o amintire tristă că vedetele noastre preferate de K-Pop trec prin iad și înapoi pentru a ajunge acolo unde sunt astăzi.

Sursa

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s